58-годишна жена със съмнение за мозъчен кръвоизлив почина, след като няколко болници в София отказаха да я приемат. Трагедията се развива на 8 януари, съобщи Нова телевизия.

След като я откриват в безпомощно състояние, близките й търсят спешна помощ. Следват 3 часа обикаляне с линейката, 4 отказа за прием в болница, а когато най-накрая е хоспитализирана и оперирана, се оказва твърде късно. Жената издъхва  след като прекарва 2 седмици в кома.

Снегът попречи линейка да стигне до болно дете в Ивайловградско

Снегът попречи линейка да стигне до болно дете в Ивайловградско

Детето е извозено с личния автомобил на кмета на селото.

България е шампион по смърт от инсулти в Европа - близо 10% от случаите. За 2020 г. 46 хиляди души са били хоспитализирани, от които са починали около 5000 души. Тези данни изнесе Пламен Таушанов, който е председател на Асоциацията за закрила на пациентите.

От над 40 хиляди души годишно се извършват само 1000 тромболизи в първите часове, които са важни за инсултите. При инфарктите лечението е по-успешно.

Светът е във война с пандемията COVID, която на всеки 3 месеца сменя армията си - делта, алфа и т. н., а ние от другата страна вече 2 г. сме с една армия, която е уморена, коментира Методи Янков от болница "Сердика". От 2 г. всички болници са преструктурирали много вълна за коронавирус. 2/3 от персонала на болниците работи инфекциозно, а не по специалностите, които има. В София има достатъчно лечебни заведения и не би трябвало това да се случва, коментира Янков.

Припомняме, на 1февруари жена почина пред входа на спешното във Враца. Тя е чакала 40 минути пред регистратурата на Спешното отделение.

Сербезова и прокуратурата на проверка заради смъртта на жена в спешното във Враца

Сербезова и прокуратурата на проверка заради смъртта на жена в спешното във Враца

РЗИ Враца също ще влезе на проверка