Четирима пациенти с тежки съпътстващи заболявания бяха изписани от COVID-отделението на болница Токуда, съобщават от болнично заведение. Те са на възраст между 68 и 78 г.

Двама от тях са с бъбречна недостатъчност на хронична хемодиализа. Постъпват с дихателна недостатъчност, като единият има и сърдечна недостатъчност и сепсис - той остава под динамично наблюдение, изписан е в стабилно състояние със значително подобрение на белодробната функция.

Другият пациент е изписан в много добро общо състояние и без дихателна недостатъчност. Положителна е развръзката и за 68-годишен пациент с рак на панкреаса на активна химиотерапия, също излекуван от Covid-19 без белодробни нарушения. Четвъртият пациент постъпва с частична бъбречна и дихателна недостатъчност, в състояние на делир и след предишно токсично отравяне. И той се възстановява успешно и е изписан със значително подобрение.

Болницата е създала специализирано отделение за лечение на пациенти, инфектирани с Covid-19. Отделението е изолирано от останалите звена в болницата при спазване на всички изисквания за противоепидемичен контрол.