Изключително важно е ваксината за COVID-19 да е ефективна, безопасна и достъпна - очакванията трябва да са подкрепени със сериозни доказателства.

Такава позиция изрази пред пред Bulgaria ON AIR общинският съветник и председател на СДС д-р Антон Койчев.

"Mного голямо предизвикателство пред всички страни в света e дистрибуция, логистика, снабдяване - неща, в които ние не сме силни като общество", коментира д-р Койчев в предаването "Денят ON AIR".

Здравният министър вярва в гласа на разума за ваксината срещу COVID-19

Здравният министър вярва в гласа на разума за ваксината срещу COVID-19

Ангелов уверява, че ваксината е надеждна

"Все още не са разгледани достатъчно хора как им влияят ваксините. Няма как преди да мине тези тестове ваксината да бъде поставяна на хора." - подчерта общинският съветник.

Той поясни, че би трябвало от януари поетапно да се ваксинират хората.

"В България ваксинирани ще бъдат първо рисковите групи и постепенно ще се разширява кръгът. През пролетта тази пандемия в голяма степен ще бъде овладяна." - прогнозира Антон Койчев.

Не може да се появи на пазара ваксина, която да не е безопасна, уверява д-р Симидчиев

Не може да се появи на пазара ваксина, която да не е безопасна, уверява д-р Симидчиев

По думите му ваксината намалява с 10 000 пъти възможните усложнения

По думите му страните се надпреварват коя първа ще създаде ваксина: "Няма смисъл от това нещо, трябва светът да обедини усилия. Когато парите започват да изместват грижите за живота, отиваме в престъпление."

Той увери, че би се ваксинирал, защото вярва във ваксината.

"Моментът не е да бъдем саркастични и иронични, а обединени, оценката ще я дадат избирателите март или април", отбеляза д-р Койчев.

Той посочи, че ваксините трябва да имат съответните правила на съхранение, за да бъдат поставяни на хората.

"Структурните проблеми в здравеопазването не са от вчера и от днес, просто се паднаха на това правителство. Голяма част от лекарите са изключително хуманно мислещи хора, които си вършат работата, а не мислят за парите. Слава Богу, системата е натоварена, но не е претоварена." - обобщи общинският съветник.