Винаги съм вярвал в гласа на разума. Това заяви здравният министър Костадин Ангелов пред депутатите.

Ваксината е надеждна, категоричен бе той. Хората в целия свят вярват, че тя може да ни избави от вируса, по думите му. Ваксината ще се прилага, когато получи разрешение, стана ясно от думите на Ангелов.

Информационната кампания ще започне, когато ваксината е в България. Кабинетът на министъра е отворен за всеки депутат, стана ясно от коментара му. Всеки можел да оставя въпроси към него и Министерството на здравеопазването. Ваксината ще е безплатна и доброволна, стана ясно от коментара му.

Разделят страната на 7 региона за ваксинирането срещу COVID-19

Разделят страната на 7 региона за ваксинирането срещу COVID-19

Започват първо с лекарите, сестрите, санитарите и служителите на МВР

Ваксината няма да влиза в имунизационния календар на България, изтъкна Ангелов. Не отнемайте надеждата на българските граждани от ваксинация, настоя той.

Никой не отнема каквато и да било надежда, отговори социалистът Драгомир Стойнев. За него по-добре би било кабинетът на министъра да е отворен за българските пациенти, за които няма място в болниците. Нищо не искаме да спрем, но също така искаме и яснота, подчерта червеният депутат. Когато българските граждани умират по стълбите на болниците, трябва да поемете отговорност, защото всеки има право на достойнство и да умре достойно, каза още Драгомир Стойнев. План за ваксинация няма, критикува той. Трябва да се срамувате, че сме на първо място по смъртност, изтъкна червеният депутат. Вие не знаете на кой свят живеете, но не трябва от това да страда българският народ, подчерта Стойнев.

За Даниела Дариткова левите дестабилизирали вярата на българите. По думите й трябвало да се даде шанс на хората да се ваксинират.

Депутатите след споровете гласуваха да закупим ваксини.

БСП вика Борисов в парламента да обяснява за ваксините

БСП вика Борисов в парламента да обяснява за ваксините

Нинова настоя премиерът да даде спокойствие на хората