Ако хората си мислят, че ще се върнат към нормалния си начин на живот - тоест ще се държат все едно, че никога не е имало такава епидемия, грешат. Вирусът не е изчезнал. Трябва да се научим да живеем с него и да се научим да го контролираме. Това каза д-р Николай Брънзалов - заместник-председател на Българския лекарски съюз.

Той смята, че последните пет огнища са възникнали поради неспазване на противоепидемичните мерки по време мюсюлманските празници. Според него страната ни има опит в справянето на подобни ситуации и той не го определя като нещо страшно.

Според него изключително важно е здравната система час по-скоро да заработи в нормален ритъм, защото е възможен "голям пик на заболеваемостта от другите заболявания, а не от COVID-19 инфекцията.

Нови 93 случая на коронавируса у нас

Нови 93 случая на коронавируса у нас

Излекуваните са 1688 души

На въпрос за недоволството сред медици, че не получават обещаните 1 000 лева за работа на първа линия в борбата с COVID-19, д-р Николай Брънзалов призна, че "нещата не бяха добре дефинирани".

Ако аз издавах въпросната заповед, щях да проверя какво означа "първа линия" в Европа. Ако някой се интересува от мнението на БЛС, е добре дошъл. Ние с удоволствие бихме се включили, за да изработим точен алгоритъм, за да няма такива нещо, заяви Брънзалов.