Всички можем да подкрепим кауза с благородна цел - можем да тичаме в името на кауза с отбора на Run BG на 7-и май в Борисовата градина, точно в 14:00 часа. Мястото и часът на срещата вече са ви известни.

Точно по същото време ще стартират и бяганията в подкрепата на Wings for Life по целия свят (11:00 UTC).

Тази година екипът на Run BG, който ежегодно организира и подкрепя редица състезания по бягане в България, се присъединява  към каузата на фондация Wings for Life ("Крила за живот"), която набира средства в полза на медицински изследвания, целящи уврежданията на гръбначния стълб да станат напълно лечими.

Бягането, организирано от Run BG, ще започне от езерото "Ариана", а дължината на трасето, обособено за събитието, ще бъде 5.01 км.

Заради уникалния формат на събитието Wings for Life World Run, всеки участник ще може да избяга толкова километри, за колкото е подготвен, а не толкова, колкото е дълго трасето.

Участниците нямат за цел да избягат до финиш линията, а да се опитат да я надбягат. В ролята на "финиш линия" влиза кола-преследвач, която 30 минути след началото на състезанието тръгва от старта и постепенно увеличава скоростта си от 15 на 35 км/ч, докато не настигне всички бегачи.

В България и други страни, функциите на колата ще бъдат изпълнявани от специалното приложение Wings for Life World Run App.

Приложението може да бъде свалено за Adroid и iOS и ще отчете какво разстояние сме успели да избягаме, преди да ни "настигне" и ще включи резултата ни в класирането на състезателите от целия свят.

Wings for Life е неправителствена изследователска фондация, основана през 2004 година от Дитрих Матешиц и двукратния световен шампион по мотокрос - Хайнц Кинигаднер. Целта на фондацията е да намери лек за гръбначните увреждания, които засягат повече от 3 милиона души по света, парализирани вследствие на травма, и 130 000 нови пациенти всяка година, пострадали вследствие на пътно-транспортни произшествия, падания или спортни инциденти.

"Крила за живот" финансира 82 изследователски проекта в световен мащаб и работи с екипи от всепризнати и уважавани институти като Cambridge University (Великобритания), Harvard Medical School (САЩ), Karolinska Institute (Швеция), Шарите Берлин (Германия).

Повече информация можете да откриете тук:

Повече информация за кампанията:

http://www.wingsforlife.com/en/

http://www.wingsforlifeworldrun.com/int/en/

https://www.facebook.com/WingsForLifeWorldRun/

https://www.facebook.com/wingsforlife/?fref=ts

Всяко пето българче е с гръбначно заболяване

Всяко пето българче е с гръбначно заболяване

Изследват се предимно децата от детските градини