Да се поставят велобагажници на автобусните линии 63 и 66, които пътуват до Витоша. Затова настоява общински съветник Борис Бонев от Спаси София. Той е внесъл доклад в Столичния общински съвет за монтиране на велобагажници.

Бонев поясни, че тези линии са избрани, тъй като най-добре свързват София с регламентираните трасета и места за практикуване на различни велоспортове. Той допълни, че велобагажниците, т.е. рамките за превоз на велосипедите, ще бъдат монтирани в задната част на автобуса, без да пречат на пътниците или да отнемат от местата за пътници в салона.

Пускат повече автобуси до Витоша

Пускат повече автобуси до Витоша

По настояване на столичния кмет Йорданка Фандъкова

Градските активисти са убедени, че осигуряването на нормален достъп на посетителите на планината с адекватен градски транспорт е единственият начин за устойчивото развитие на природния парк, който по думите им, е едно от най-ценните и уникални дадености на София. "Витоша има огромен потенциал за целогодишно практикуване на различни спортове и е прекрасно място за отдих, разходка и рекреация. Трябва да се възползваме от този потенциал и да направим планината максимално достъпна за всички още преди лятото, което е изключително важно в контекста на епидемията." - заключи Андрей Зографски от транспортния екип на организацията.

Припомняме, на 29 януари столична община увеличи автобусните линии на №№ 63 и 66.