Българската федерация по ски направи дарение за бедстващите след наводнението у нас.

Федерацията дари на БЧК топли зимни екипи (якета, клинове, пуловери, ръкавици, анцузи) за подпомагане на пострадалите от наводненията в Харманлийско и за спасителните екипи на Българския Червен кръст, които работят в засегнатите райони.

Председателят на Федерацията Цеко Минев обяви, че Федерацията ще дари на пострадалите чрез БЧК и 50 % от приходите от билети по време на четирите старта на Световната купа в Банско.

Дарението беше прието от председателя на Българския Червен кръст Христо Григоров, който сподели, че до момента по обявената банкова сметка на БЧК са постъпили 173 400 лева.
В тази сума не са включени постъпленията чрез SMS.

Очаква се превод и на финансовата помощ от САЩ (50 000 долара), обявена от американския посланик у нас Джеймс Уорлик.
Набраните средства са предназначени за подпомагане на засегнатите и възстановяване на тяхното имущество.

В най-скоро време БЧК ще учреди Обществен съвет с участието и на представители на медиите, който, според експертните оценки, направени от екипите на БЧК и Националния кризисен щаб, ще разпредели дарените средства по най-справедлив и прозрачен начин и ще отговори адекватно на нуждите на хората.

Кампанията на БЧК продължава. Организацията набира средства по обявената банкова сметка:
Български Червен кръст
Уникредит Булбанк АД
BG64UNCR76301078660913
UNCRBGSF
Средства могат да се дарят и чрез празен SMS на кратък номер 1255 за всички мобилни оператори, както и онлайн на сайта на БЧК - www.redcross.bg.