Странно се нагнетявало напрежение във военно промишления комплекс. Тази констатация сподели с медиите министърът на икономиката Емил Караниколов за протеста в ЕМКО. Държавата застава зад целия военно промишлен комплекс, категоричен бе той.

Работата в ЕМКО не е спирана, подчерта министърът на икономиката. МВР е констатирало нарушението в складовата база. Държат се боеприпаси на едно място в противоречие с правилата, както и в двора.

Временно е отнет лиценза до отстраняване на нарушенията, обяснява министърът. Работело се за отстраняване на нередностите. Държавата застава зад работниците, подчерта министър Караниколов. Той обясни, че при отстраняване на нередностите ще се върне лицензът на ЕМКО за търговия. Длъжни сме да осигурим сигурността на работниците и хората, подчерта Караниколов. Боеприпасите трябва да се преместят.

Служителите от военния завод "Емко" протестират

Служителите от военния завод "Емко" протестират

Министър Караниколов уверява, че ще се възстанови търговския лиценз, след отстраняване на проблемите

Самите работници са споделили, че се отстраняват нарушенията. Законът позволявал отнемането на лиценза за търговия, както отчете министър Караниколов. Служителите на завода щели да продължат да работят, изтъкна министъра на икономиката.

Припомняме, че по-рано днес около 400 служители от военния завод "ЕМКО" протестираха, заради опасения, че предприятието може да бъде затворено.

Протестиращите бяха се запътили да блокират Прохода на републиката при село Вонеща вода, но бяха спрени от кордон от полицаи.