Закупуване на определени количества електрическа енергия, които да се ползват от общини, болници и социални учреждения се обмисля в Министерството на енергетиката, съобщи за БНР министърът на енергетиката Александър Николов.

По думите на Николов предоставянето на определени предварително закупени количества електроенергия за общини, болници и социални учреждения е сред средносрочните мерки за помощ от страна на държавата.

"Дали ще е държавно дружество или не, предстои да се анализира с Министерство на финансите", каза той.

До края на седмицата обявяват мерките за битовите абонати, засегнати от кризата с тока

До края на седмицата обявяват мерките за битовите абонати, засегнати от кризата с тока

Справедлива компенсация за всеки битов абонат обеща Каримански

Александър Николов определи като временно решение наложения мораториум върху цените на тока и парното за битовите потребители: "Няма индикации, няма натиск върху системата за повишаване на цената на електроенергията за битовите потребители. Не мисля, че следва да се спекулира към момента с тази тема и мисля, че трябва да се даде време и "въздух", образно казано, на новия състав на КЕВР да прегледа всички възможни механизми, с които разполага".

КЕВР вече има нов шеф, ерата Иванов приключи

КЕВР вече има нов шеф, ерата Иванов приключи

НС одобри кандидатурите на Станислав Тодоров и Благой Голубарев

Според него няма да има поскъпване на електроенергията за бита след падането на мораториума върху цените на тока и парното на регулирания пазар.