"Демократична България" подготвя ново искане за свикване на извънредно заседание на Народното събрание, във вторник, 14 септември.

Има няколко важни законопроекта, които са пред второ четене и би било Народното събрание да ги приеме - законопроект за бюрото за защита на свидетелите, закриване на специализирания съд и прокуратура и законопроект за ВСС, обясни генерал Атанас Атанасов преди заседанието на Комисията за контрол над службите и прилагането на специални разузнавателни средства.

Манолова обвини Митева в нарушение на Конституцията с отказа за извънредно заседание на НС

Манолова обвини Митева в нарушение на Конституцията с отказа за извънредно заседание на НС

Член 78 от Конституцията бил кристално ясен

По думите му би било по-добре изброените от него законопроекти да влязат в пленарна зала, иначе ще се окаже, че това НС се е събрало само да промени бюджета, за да осигури служебното правителство на президента и нищо друго.

Има текст в закона, който изисква да минат 72 часа преди да бъде свикано извънредно заседание, но Народното събрание като състав винаги може да извърши друго. След като е предвидено, че 1/5 от депутатите могат да поискат свикване на извънредно заседание, председателят само трябва да посочи часа и нищо друго. Председателят на НС Ива Митева си превишава правата и няма правомощия да откаже, каза още генерал Атанасов.