Състав на Апелативния спецсъд със съдия Георги Ушев отхвърли искането за отвод на докладчика по делото - съдия Мариета Неделчева. Искането направиха подсъдимите Десислава Иванчева и Биляна Петрова като се аргументираха с предубеденост на един от магистратите в съдебния състав.

Според Петрова и защитата й имало достатъчно данни затова, като са установени проблеми в документите, свързани със специалните разузнавателни средства. Петрова се страхува, че с всичко това се прави опит за подмяна на документи в деловодството.

Иванчева също се присъедини към исканията на бившата си заместничка.

На първа инстанция бившият кмет на столичния район "Младост" Десислава Иванчева получи 20 години затвор, заместничката й Биляна Петрова - 15 години и Петко Дюлгеров - 12 години.

Основен свидетел по делото е бизнесменът Александър Ваклин.

Мотивите на магистратите, с които отхвърлиха искането на подсъдимите са, че съдия Неделчева не е взела становище по отношение на вината или по определени доказателствени източници по делото. Според съдия Ушев опасенията на Петрова и Иванчева за предубеденост на докладчика по делото не са основателни.

По време на днешното съдебно заседание защитата поиска да бъде предоставена тетрадката на Иванчева със записките й в досъдебна фаза.