Пореден протестен ден в цялата страна, предаде bTV.

Палатков лагер се появи и във Варна, на 25-ия протестен ден там. Блокадите там са денонощни, заканиха се протестиращи. Ключови кръстовища и в Бургас вече са блокирани.

В Благоевград протестиращи са се събрали пред сградата на полицията след сигнал за полицейско насилие срещу демонстрант. По случая с насилието е разпоредена проверка.

Снимка 490798

Източник: БГНЕС

В София три възлови точки в столицата остават блокирани от палаткови лагери - кръстовището на Орлов мост, пред СУ "Св. Климент Охридски" и до президентството.

Пред Ректората на СУ обстановката е спокойна, предаде репортер на БНР.

Отново недоволните се събраха в триъгълника на властта.

Исканията на протестиращите остават същите - оставка на правителството и на главния прокурор.

Около 23 часа протестът е приключил мирно, без сериозни инциденти.

Припомняме, че по-рано днес от "Отровното трио" обявиха, че са сигурни, че прокуратурата ги подслушва.

Пациентски организации "Заедно с теб" настояват за оставката на министъра на труда и социалната политика Деница Сачева. Като причини те изтъкват, че има незачитане на проблемите на децата с увреждания, умишленото разделяне на хората с увреждания с цел извличане на лични политически дивиденти.

„Отровното трио“ са сигурни, че прокуратурата ги подслушва

„Отровното трио“ са сигурни, че прокуратурата ги подслушва

ГЕРБ ги използват като заплаха за уволнение и прекъсване на бизнес

Според тях има липсата на конкретни решения и празно политическо говорене. Когато един министър забрави, че първо е човек, а после министър значи му е дошло времето да си ходи, категорични са те.

Припомняме, че майките от "Системата ни убива" също са част от антиправителствения протест в страната. На протеста днес те заявиха, че искат реформа.