"Отровното трио", в което влизат адвокат Николай Хаджигенов, Армен Бабикян и проф. Велислав Минеков имат сведения и лични наблюдения, че са проследявани от прокуратурата.

Ден 26, палатков лагер вече и във Варна

Ден 26, палатков лагер вече и във Варна

Блокади и в Бургас

На брифинг от блокирания площад пред Министерски съвет "Отровното трио" посочи, че части от техни разговорили се появили по други медии, което било повече от странно. "Отровното трио" желае да знае отговора от прокуратурата дали са проследявани, защо и каква е причината за това.

Те имат сведения, че след прослушването на разговорите им, ГЕРБ ги използват като заплаха за уволнение и прекъсване на бизнес. "Към нас са предявени обвинения, службите работят в обвинения, че ние работим срещу държавата", коментираха те и посочиха, че прокуратурата разполага с четири скъпи държавни машини за подслушване.

ГЕРБ нямали какво да си кажат с Отровното трио и с провалени политици

ГЕРБ нямали какво да си кажат с Отровното трио и с провалени политици

Склонни били на диалог с протестиращите, но искали те да имат ясни искания

Адвокат Николай Хаджигенов заяви, че нито един от 1800-те прокурори няма да образува дело срещу Иван Гешев. Той посочи, че имало достатъчно данни за прокурори в страната, обвинени за присвояване в особено големи размери и изнудвания на хора чрез рекети.

"Кога главният каскет на Републиката ще образува досъдебно производство срещу тези прокурори, доколкото филмите са съвсем достатъчни, а джужетата са три наброй", запита адвокат Хаджигенов и настоя да знае кога и какво ще се случи.

Христо Иванов настоява да се провери и съдържанието на първия запис

Христо Иванов настоява да се провери и съдържанието на първия запис

Прокуратурата няма да разследва по същина записа, а ще прикрие

Той е убеден, че хората ще получат оставката на главния прокурор Иван Гешев. Протестите ще ескалират всеки ден, закани се адвокатът и подчерта, че гражданите трябва да бъдат граждани, а "Отровното трио" им показало как да бъдат такива.

Кога правителството на ГЕРБ е казвало истината за последните 10 години, запита още адвокат Хаджигенов.