22-ма народни представители ще бъдат разпитани в Столичното следствие заради изтичане на секретна информация от парламента.

Това обяви от парламентарната трибуна народният представител от "Ред, законност, справедливост" Димитър Абаджиев, предаде БНР.

Всички са имали достъп до секретен доклад на шефа на ДАНС Петко Сертов, съхраняван в строго охраняваната секция за класифицирана информация в НС.

Сертов е докладвал пред комисията антимафия за развоя на разследването за хасковския кмет Георги Иванов. Седмица по-късно самият кмет е разпространил основните пунктове на доклада.

Това е накарало председателят на комисията Бойко Великов да поиска разследване както и да предприеме пакет от мерки за по-добро съхраняване на информацията.

Скандалът е на път да стане още по-голям, каза Абаджиев, защото най-вероятно разпитването на толкова много депутати е заради съмнения за изчезнали записи от скрити камери в секцията, затова и той настоява в декларацията ръководството на НС и лично председателят на Георги Пирински незабавно да разпореди вътрешна проверка по случая.