Гражданската инициатива срещу 5G мрежата у нас настоя пред депутатите Народното събрание да наложи мораториум върху експериментирането, изграждането и въвеждането на системата.

Гражданите искат мораториумът да действа, докато се докаже безопасността на 5G върху хората и животните, насекомите и растенията. Според тях водещи учени и медици от цял свят посочват вредите за здравето от радиочестотното излъчване, използвано за безжичната комуникация. Щетите засягат не само хората. Има редица доказателствата, че 5G уврежда различни растения, диви животни и др.

Борисов иска по-силно сътрудничество със САЩ за 5G мрежата

Борисов иска по-силно сътрудничество със САЩ за 5G мрежата

Премиерът разговаря с американския зам.-държавен секретар Кийт Крач

Учените прогнозирали, че въвеждането на 5G-технологията ще причини изключително тежки и необратими поражения върху човешкото здраве и особено на здравето на децата, най-възрастните и болните. Учените предупреждавали, че 5G-технологията ще доведе до бум на раковите заболявания, безплодието, както и до психични заболявания. Хората са притеснени, че въвеждането на 5G-технологията ще доведе до развитието на ракови заболявания, ще увреди човешкото ДНК, ще развие диабет и сърдечни заболявания, ще доведе до затлъстяване.

15 страни от ЕС бият тревога за нарастващото брожение срещу 5G

15 страни от ЕС бият тревога за нарастващото брожение срещу 5G

Зоват за сериозна стратегия за противодействие на тревогите около 5G технологията

Можело да влоши качество на сперматозоидите, както и да предизвика спонтанен аборт. Милиони 5G кули с вредящи мини клетки ще бъдат инсталирани на всеки 100-150 метра в близост до нас, предупреждават гражданите. Ако плановете на телекомуникационната индустрия за 5G се реализират, никой човек, нито едно животно, птица, насекомо или растение на Земята няма да могат да избегнат облъчването, 24 часа на ден, 365 дни в годината, на нива на радиочестотно излъчване десетки и стотици пъти по-големи от съществуващите днес, без никаква възможност да се скрият, алармират притеснените.