Около 150 привърженици на футболен клуб „Левски" са задържани след края на футболната среща снощи.

Те са арестувани при напускане на Националния стадион когато започнали да обръщат кофи за смет и да ритат паркирани леки автомобили, съобщиха МВР.

След намесата на полицейски служители, 31 футболни фенове са отведени в Пето РУ-СДВР и са задържани за 24 часа. В момента работата по случая продължава.

По-рано същия ден - около 17.00 часа от жилищната сграда бул."Патриарх Евтимий" е хвърлен нож по патрулиращ униформен полицай. Служителят не е пострадал, а при последвалите мероприятия извършителят е заловен, заедно с още 6 лица - в явно нетрезво състояние

Припомняме, по-рано днес беше съобщено, че полицията е задържала няколко привърженика от крайната фракция "София - Запад" на "Левски" след дербито с ЦСКА.

От МВР допълват, че около 18.30 часа в деня на мача на кръстовището на бул."Евлоги Георгиев" и бул."Цариградско шосе" е възникнало масово сбиване между футболни запалянковци.
Задържани са 13 души, които са отведени в Първо РУ. При задържането им е пострадал полицейски служител, който е откаран в „Пирогов" и му е оказана медицинска помощ.

Още трима мъже във видимо нетрезво състояние са задържани в момент на чупене на пейки и кошчета за смет в парка около Националния стадион „Васил Левски". Те са настанени в Заведението за отрезвяване.

По време на футболната среща, в сектор „Б" на Националния стадион, определен за привържениците на „Левски" са били възпламенени около 25 бомбички, 6 димки, около 60 факли, около 25 фойерверка, две шалчета и хартии между седалките, разположени под таблото. В сектор „Г" са били запалени около 75 факли, поясняват от МВР.