Време е обществото да се събуди и да дойде денят на изборите, в който да се даде ново начало за тази държава. Това заяви пред bTV бившият министър на земеделието Мехмед Дикме, който се връща в политиката като лидер на "Движение за единство на народа" - ДЕН.

Дикме коментира датата на изборите 4 април, за него е важно да се създадат необходимите условия за хората, за да могат да гласуват. По думите му пандемията от коронавирус ще създаде трудности при провеждането на изборите, тъй като ще попречи и на предизборни срещи, и на самия вот. Той добави, че Орхан Исмаилов ще участва в партията му, много други политици са заявили желание, не е поканил обаче Касим Дал и Лютви Местан, но, по думите му, "те са добре дошли да участват".

По думите му, движението "не е еднодневка и не е създадено с цел изборите, а в него не се събират отцепници от ДПС". Категорично не се е срещал с лидера на Републиканци за България с лидер Цветан Цветанов, но ще търси срещи с десните формации в страната, тъй като смята, че мястото на турците в България е отдясно. Ние ще дадем път на младите, ще търсим млади хора и ще помогнем да получат представителство в парламента, каза още Дикме. Той коментира още, че не познава Ахмед Доган, отдавна е прекъснал връзка с него.

Мехмед Дикме: Ердоган даде топката, ще видим как ще я поеме Доган

Мехмед Дикме: Ердоган даде топката, ще видим как ще я поеме Доган

Анонсира регистрацията на гражданско сдружение алтернатива

Мехмед Дикме коментира случая в парк Росенец - лятната резиденция на почетния председател на Ахмед Доган, където имаше сблъсъци с председателя на "Да, България Христо Иванов. Именно този сблъсък повлиял да се вземе решение за създаване на ДЕН. ДПС има съществена роля в рамките на прехода в България и никой не може да я оспори. Това обаче трябва да е партията, която трябва да си запази имиджа. За голямо съжаление в парк Росенец се е случило точно обратното, там са закарани хора да протестират - общински съветници и хора от страната, коментира случая Дикме. Той попита защо българските служби са проспали този момент.

Това е най-голямата провокация за етнически конфликт в България, защо нашите служби избраха тези автобуси от Кърджали и Благоевград, които отиваха там и ако имаше там провокатори, следващия ден държавата щеше да падне, не може да се използва група от етнос, за да си защитиш имота. Етническият мир беше подложен на изпитание, категоричен е Мехмед Дикме.

Пореден протест в парк "Росенец", този път с фотоизложба

Пореден протест в парк "Росенец", този път с фотоизложба

Граждани искат да поставят паметник на независимостта пред резиденцията

Припомняме, че на 11 юли 2020 година симпатизанти на ДПС плажуваха масирано на "Росенец". Това се случи след като бившия правосъден министър Христо Иванов и негови привърженици, които се опитаха да плажуват там и да поставят българското знаме, бяха грубо избутани от охранители на НСО, а българският трикольол бе съборен на земята от охранителите.

На 28 юли стана ясно, че пътят към плажа на "Росенец" се връща на община Бургас.

На 4 август официално плажът в Росенец вече беше със свободен достъп.

На 20 август Община Бургас издаде 5 констативни акта за незаконни обекти, разположени край имота в парк "Росенец", обитаван от почетния председател на ДПС Ахмед Доган.

На 1 ноември имаше пореден протест в парк "Росенец", този път с фотоизложба.