Делегатите на Четвъртото национално събрание на "Движение България на гражданите" избраха Димитър Делчев за председател на партията.

Той оповести курса на ДБГ за следващите месеци, а в центъра постави създаването на силна АнтиГЕРБ коалиция за спиране на застоя в страната, която да се приложи, както по отношение на местните избори и структурите на ДБГ да търсят широко обединение против модела ГЕРБ, така и по отношение на подготовка за предсрочни парламентарни избори, които според Делчев безспорно предстоят.

Според Димитър Делчев няма съмнение, че когато патерицата ПФ стане прекалено къса, ГЕРБ ще предизвикат нови избори. 

Делчев беше избран единодушно от гласувалите делегати. Меглена Кунева - първият председател на ДБГ, посочи, че е имало 9 кандидати, но в рамките на процедурата по устава си направили отвод.

Кунева прогнозира политическа криза

Кунева прогнозира политическа криза

Социалната политика не трябва да оставя хора зад борда

Припомняме, че кандидатката за лидер на ДБГ Богдана Станоева се отказа от лидерската битка и напуска партията. Така единствен кандидат за поста на Меглена Кунева остана бившият депутат Димитър Делчев. Днес партията избра нов председател. Освен избор на председател в дневния ред на събранието бяха включени точки за промени в устава на партията и приемане на резолюция.

Делчев е юрист по образование, има диплома по "Английско и европейско право" от Кеймбриджкия университет. Има също магистратура по "Мениджмънт и бизнес администрация" от Американския университет в България. по "Английско и европейско право" от Кеймбриджкия университет. Има също магистратура по "Мениджмънт и бизнес администрация" от Американския университет в България.

Димитър Делчев не очаква и кабинетът "Борисов-3" да изкара пълен мандат

Димитър Делчев не очаква и кабинетът "Борисов-3" да изкара пълен мандат

Над 420 обществени поръчки са опорочени, смята реформаторът

Още пре 2011 г. Димитър Делчев е съветник в кампанията на Меглена Кунева като независим кандидат за президент на Република България. През следващата година става съучредител на политическа партия "Движение България на гражданите". През 2014 г. Делчев се заклева като народен представител в 43-то народно събрание, а към момента е заместник-председател на "Движение България на гражданите".