Който иска да дава малко на държавата, не може да претендира да получава много. Такава позиция изрази пред Bulgaria ON AIR председателят на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов във връзка с недоволството срещу размера на обезщетението от 24 лв. на ден за служители на фирми, затворени заради пандемията.

"Като искате да давате малко на държавата, няма да искате да получавате много. Тази държава няма откъде да ги извади. Всеки иска държавата да не иска нищо от него, но да е перфектна." - коментира Манолов в предаването "Денят ON AIR".

Той изрази несъгласие и с апела на омбудсмана за намаляване на цените на водата.

"Противно на приказките, че всички са доволни, че се намаляват цените на водата - това е изключително опасно и вредно! Ще ме прощава омбудсманът, но тя гледа отзад напред. С какво ще намалят загубите на вода?" - посочи лидерът на "Подкрепа" .

Той коментира и решението на ВАС, че цените на парното и тока са незаконни от 3 години.

"Кого чакаха 3 години тези органи, които се произнасят за това. Представете си как се чувства шефът на "Топлофикация", който трябва да връща пари за нещо, което е станало преди 3 години. Той тези пари ги е похарчил със сигурност. Става страшна бъркотия. КЕВР няма право да прави политика, но се изкушава." - констатира Манолов.

Синдикалният лидер не се ангажира с прогноза дали ще прелее чашата на гражданското недоволство. По думите му дори може да не усетим обективното, което се прави.

Той не смята, че безработицата у нас ще скочи двойно. Според Манолов, българите в чужбина обикновено се връщат тук и се регистрират като безработни, но този път изкуствената безработица няма да се състои.

"Имаме специфика да си мислим, че извън нас всичко е идеално и перфектно. Българската система на здравеопазване все още е много по-добра от много системи в този свят. Все още е достъпна." - изтъкна Димитър Манолов.

"Енергетиката е воденичен камък на държавата, ако не се намерят някакви решения, без значение кой ще управлява", категоричен бе той. По думите му, от износител може да се превърнем във вносител на електроенергия