След месец - до 15 март, ще е готова оценката на работната група към Министерски съвет, ангажирана с проблемните язовири и нужните действия за техния ремонт.

Това обяви пред Комисията по икономика в Народното събрание вицепремиерът и министър на икономиката и индустрията Корнелия Нинова. Още с встъпването си в длъжност лидерът на БСП се обяви за изготвяне на стратегия за управлението на водоемите, което да прекрати досегашните порочни практики.

Петков: Огромен е проблемът с язовирите ни

Петков: Огромен е проблемът с язовирите ни

35 язовира се водят високо опасни - никой от тях не е ремонтиран

"Към този момент по този проблем имат отношение няколко институции, още няколко министерства, други агенции, ДНСК. Точно това е проблемът - разпределената отговорност в крайна сметка води до безотговорност. Затова в Министерски съвет създадохме тази обща комисия между всички тези ведомства, за да решим тези проблеми, да изчистим казусите със собствеността", каза Нинова. И обяви: "До 15 март ще е готов обобщеният доклад кои язовири се нуждаят от най-спешен ремонт, какви са проблемите".

"Ще положим всички усилия, и нечовешки такива, отделените от бюджета пари за ремонт на язовири да бъдат разходвани целесъобразно и да има реален резултат, а не както е било досега", увери тя.

Нинова: Необходим е спешен ремонт на най-опасните язовири в страната

Нинова: Необходим е спешен ремонт на най-опасните язовири в страната

Готови сме с промени в Закона за водите и в най-скоро време ще ги представим, обеща вицепремиерът

Корнелия Нинова е категорична и по темата за закриването на Държавната петролна компания, създадена от правителството "Борисов 3" през 2019 година.

"Встъпвайки в длъжност установих, че никое от добрите намерения, обявени при създаването на компанията, не е осъществено. В коалиционното споразумение е записано закриването на Държавната петролна компания, което изисква законови промени, които ще обявя скоро", каза вицепремиерът. И съобщи - Сметната палата установила "интересни" факти по отношение на дружеството, които ще бъдат оповестени в близко бъдеще след официалното излизане на доклада.

ДБ иска закриване на Държавната петролна компания

ДБ иска закриване на Държавната петролна компания

Партията иска да спаси 50 млн. лева от капитала на компанията