До началото на лятото ще завърши ремонтът на пътя Бургас - Царево, включително и на участъка от моста на река Ропотамо до Приморско. Това съобщи Агенция "Пътна инфраструктура". Целта е ремонтът да завърши преди началото на летния туристически сезон и шофьорите да пътуват към Южното Черноморие удобно и безопасно. Предвидените средства за ремонт към момента са 800 хил. лв.

Агенция "Пътна инфраструктура" e възложила и изработването на технически проект за основен ремонт на пътя от разклона за с. Маринка до пътен възел "Царево", с дължина 53,5 км. Целта е да се подобрят транспортно-експлоатационните качества, отводняването и носимоспособността на пътната настилка, както и да се повиши безопасността на движение в участъка.

С близо 57 млн. лева изграждат северния обходен път на Бургас

С близо 57 млн. лева изграждат северния обходен път на Бургас

Срокът за изпълнение на строителството е до средата на 2022 г.

Ремонтните дейности, които се предприемат сега са, за да се осигури безопасността на движение. Изготвянето на техническия проект, а след това и провеждането на тръжните процедури за избор на изпълнители на строително-монтажните работи и на строителния надзор отнемат не малко време. През това време трасето се ползва от шофьорите и трябва да се осигури безопасното пътуване.