"Национална асоциация за здравословно хранене за децата", Национално сдружение "Домашна българска ракия" и "Асоциация на българските търговци, производители, вносители и превозвачи на горива" подкрепиха избора на Валери Симеонов за заместник-председател на 44-тото Народно събрание.

В позиция асоциациите отбелязват, че Симеонов е единственият политик, който винаги е отстоявал правата на малкия и среден бизнес.

За АБВ новият пост на Валери Симеонов е гавра

За АБВ новият пост на Валери Симеонов е гавра

Да изберем за зам.-председател авторът на ,,излишното шумолене" не помага според Румен Петков

"Признанието чрез високия пост, с който сте удостоен в Народното събрание, е признание за вашия честен и неуморен труд в полза на бизнеса на малки и средни търговци и производители, които са голяма част от общия бизнес в страната ни", подчертават те.

Според тях Симеонов е една от водещите политически фигури в съвременния политически живот и необходимост за българската политика.

Припомняме, че по-рано днес ДПС отказа да участва в заседанията на НС заради назначението на Валери Симеонов за зам.-председател на парламента.

Вчера, 20 ноември, лидерът на НФСБ Валери Симеонов беше избран за зам.-председател на Народното събрание. Той зае мястото на Явор Нотев, който вече не е част от "Обединени патриоти". Причината е, че депутатите от "Атака" напуснаха ПГ на "Обединени патриоти" и поискаха заличаването й.

Симеонов вижда политическа намеса в протестите срещу него

Симеонов вижда политическа намеса в протестите срещу него

По думите му някои от хората не знаели за какво протестират

Още тогава това предизвика остра реакция от страна на ДПС. На брифинг лидерът на движението Мустафа Карадайъ определи този избор като обида към парламентаризма. По думите му това било поредното падение на Народното събрание.

От ГЕРБ заявиха, че са подкрепили Симеонов заради трайна парламентарна практика.