Инфлацията е добра за бюджета. Тази позиция изрази пред bTV Петър Чобанов от ДПС. Когато падне инфлацията, обаче, ще задлъжнеем, според него. Високи са очакванията за икономическия растеж, заложен от управлението, по думите на бившия финансов министър. Доближаването до европейските нива може и да не се случи, ако не се реализира заложеният икономически растеж. Чобанов прогнозира и забавяне в усвояването на средствата от оперативните програми.

Депутатите приеха на първо четене Бюджет 2022

Депутатите приеха на първо четене Бюджет 2022

И за кого ще има пица, а за кого - мазна кутия от пица без пица

Забавянето в приемането на бюджета и заявката за актуализация води до несигурност, според депутата. Бюджетът не трябва да се сравнява с пици или зеленчукови градини, бюджетът е нещо много сериозно, категоричен бе Петър Чобанов. В бюджета той вижда повече лозунги. Няма как да се сложи край на бедността, когато държавата продължава да задлъжнява, смята той.

Прокуратурата проверява златните паспорти

Прокуратурата проверява златните паспорти

По сигнал на депутат от ДПС

Трябва да се провери целият държавен апарат, участвал в златните паспорти, коментира също Петър Чобанов. В ДПС нямаме съмнение относно участие на Делян Пеевски в издаване на златни паспорти, изтъкна той.