ДПС са доволни, че са приети поправките в закона за българското гражданство. На брифинг в парламента Йордан Цонев каза, че се сложила точка на инвестиционното гражданство, като е прието предложението на ДПС в областта. Той е доволен, че ще се направи проверка на досега издадените златни паспорти. Излязоха много информации, че с тази практика е злоупотребявано, обясни Йордан Цонев. Паспорти срещу инвестиции са получавали и хора от чужди служби.

От ДПС изтъкнаха още, че имало схема за набеждаване на Пеевски по Магнитски, че е злоупотребил със златни паспорти. Поправката, приета днес от законодателя, щяла да докаже, че тази лъжа за Пеевски била скалъпена тук в България. Истината е, че той няма нищо общо с това, категоричен бе Цонев. Проверката щяла да покаже, че следите водят в друга посока. ДПС иска да отпаднат и инвестиционните визи.

Единодушно депутатите отмениха златните паспорти

Единодушно депутатите отмениха златните паспорти

ДАНС ще проверява на кого са издавани

Хамид Хамид е доволен, че е отпаднал срамът от нашата страна, че сме първи по търговия в Европа с инвестиционни паспорти. Схемата с паспортите сочела към сега управляващите.

По-късно от пресцентъра на ДПС разпространиха и позиция на депутата Делян Пеевски, в която също се изразява задоволство от приетите изменение в Закона за българското гражданство, случая и за пълна проверка на издаден златен паспорт. Подчертава се, че изменението на закона е следствие от инициативата на ДПС.

"Удовлетворен съм, че усилията ни да докажем липсата на каквато и да е съпричастност на ДПС и в частност моя, към схемите за предоставяне на инвестиционно гражданство, най-накрая ще завърши с успех. Уверен съм, че проверката на "златните паспорти" категорично ще развенчае многобройните лъжи и манипулации на лица от олигархичния кръг "Капитал" относно моето "участие" в подобни схеми, както и ще извади на светло истинските участници в търговията със "златни паспорти".

Многобройните им лъжи и манипулации успяха тенденциозно да заблудят и американската администрация, но аз съм убеден, че постепенно и тази заблуда ще бъде поправена, като твърдо вярвам в безпристрастността и правотата на американското правосъдие", се казва в позицията на Делян Пеевски.