Изборите предстоят. Нашето мълчание е сериозно послание към политиците. Мълчанието на ДПС казва, че държавата е достигнала критична точка. Затова ние поискахме две оставки. Това каза депутатът от ДПС Хамид Хамид в ефира на Нова телевизия във връзка с политическата обстановка в страната.

По думите му България изисква диалог без условие. Държавата има нужда от обединение, защото следващите няколко месеца политиците решават съдбата на страната през следващите години, заяви той.

Относно отношенията между Борисов и Радев, Хамид коментира, че в момента се разменят стрели и дронове и нищо не се случва. Той добави, че след поисканите оставки трябва да има обединение на всички политически сили. Един от приоритетите е провеждането на честни избори.

Радев: За разлика от Борисов моята фантазия има предел

Радев: За разлика от Борисов моята фантазия има предел

Твърдението за дрона целяло отклоняване на вниманието

Относно записите на Борисов, Хамид Хамид каза, че не може да даде отговор, тъй като трябва да има проверки и съответно представени решения.

Във връзка с искането на оставка на президента той каза, че според него Радев настройва хора срещу хора. На въпрос как вижда протестите в страната, той отвърна, че те са инструмент на всяка демокрация. Самите искания на хората не са изчистени и реално протестиращите не предлагат нищо. Те протестират дори и срещу хора, които не са назначени в политиката.

СГП проверява предполагаеми записи с Борисов и Дончев

СГП проверява предполагаеми записи с Борисов и Дончев

Изискани са материали и от НСО

За пример той даде фигурата на главния прокурор, който е част от независимата правна система. Няма как политици да искат оставка на някой от правната система, както и обратното, посочи депутатът от ДПС. 

На въпрос дали ДПС са се отказали да искат оставката на Караянчева, Хамид Хамид бе категоричен, че не са. ДПС търси подкрепа от други партии. Караянчева не е на висотата на този пост, който заема, и не си върши работата, заяви депутатът.

Имало е сигнали в ЦИК, но реакция е нямяло. Този въпрос не беше внесен в парламента, за да се обсъжда, което буди съмнение, че Караянчева прикрива колегите си от ГЕРБ.

 Ако някой е активирал "патриотите" да бутнат Борисов, тогава вървим към избори

Ако някой е активирал "патриотите" да бутнат Борисов, тогава вървим към избори

Илхан Андай: ДПС няма сметка от избори

Ние гласуваме заедно с БСП срещу това правителство. Ние сме готови за избори. Никой не може да ни плаши с предсрочни избори, заяви той.

В заключение на разговора, каква е позицията му по отношение на новата сграда на парламента, Хамид Хамид отвърна, че сградата е плачевна, а и трябва да има отчетност на парите за ремонта на сградата.