Не мога да тълкувам всичко, изречено от Борисов, защото за разлика от него моята фантазия има някакъв предел. Да, имам дрон, но нямам нищо общо с това, което говори г-н Борисов. Това заяви президентът Румен Радев по време на посещението си в Перник. Изказването му е по повод вчерашните думи на премиера, че опозицията и държавният глава водят компроматна война срещу ГЕРБ, като президентът дори го следял с дрон.

Радев подчерта, че е управлявал както самолети, така и дрон.

Моят дрон е толкова добър, че може да влиза в спалня, да отваря чекмеджета и да ги тъпче с евра, заяви президентът, намеквайки за разпространените снимки, за които се твърди, че са от спалнята на Борисов.

Според него има нелеп сценарий да се отклони вниманието от основния въпрос, а именно дали тези снимки са постановка, а записът - монтаж.

Борисов: Видяха, че с избори не могат да ме бият, и започнаха компромати по учебника на КГБ

Борисов: Видяха, че с избори не могат да ме бият, и започнаха компромати по учебника на КГБ

Борисов вече ще спи с пистолет: Целта е да ме смачкат психически, а след това ще ни посегнат и физически

По думи на Радев е крайно недостойно отново да се лепят петна по НСО.

Той увери, че хората от службата са с висок морал и екипите, които охраняват властта, са готвени да защитават охраняваните лица, а не да ги дескридитират.

Държавният глава поясни, че НСО охранява извън сградата, но когато домакинът реши да допусне гости вътре, той носи цялата отговорност за тези гости.

Не е лошо премиерът да си направи преценка на кръга, който допуска, посъветва го Радев.

Той заяви, че когато са му показали снимките, се е свързал с НСО.

Според него най-смущаващата снимка е на спящия Борисов. Президентът бе категоричен, че такова нахлуване в личното пространство е недопустимо.

По негови думи тази снимка означава риск за живота на министър-председателя. По тази причина е изпратил екип от НСО да изчисти всички рискове.

Припомняме, вчера главният прокурор Иван Гешев даде заявка, че записът с гласа на премиера ще бъде проверен.

НСО уверяват, че сигурността на премиера не е била компроментирана

НСО уверяват, че сигурността на премиера не е била компроментирана

Вече е в ход служебна проверка по случая