ДПС няма да позволи да бъде смокинов лист за Борисов. Това каза депутатът от ДПС Хамид Хамид в ефира на bTV във връзка с политическата ситуация в страната. Ситуацията е много динамична и при този остър конфликт няма как институцията да функционира нормално.

Няма как да прогнозирам какво ще се случи, докато не видя на хартия оставките, заяви обаче депутатът от ДПС, поставяйки по този начин под съмнение дали оставките изобщо са подадени и дали ще се случат.

Във връзка с кабинета Борисов, Хамид коментира, че ДПС ще отстоява позицията си и ще гласува против кабинета. Цялата парламентарна групата е гласувала против това правителство още от първия му момент и така и ще направим и следващата седмица, заяви още той.

По отношението на думите на Борисов днес, че : Шиши нареди служебното правителство на Радев, Хамид отвърна, че само, когато човек е притеснен, може да каже такива неща. Няма как Делян Пеевски да е вкарал свои хора кабинета Радев, заяви Хамид.

Относно протеста в София депутатът коментира, че обществото няма формирана ясна политическа теза. Небивалици е хората да протестират срещу Гешев при положение, че е избран по закон, заяви още той.

Относно протеста на плажа "Росенец", депутатът заяви, че ситуацията е за направен опит ДПС да бъде въвлечен в спор на жълтите павета. Най- вероятно премиерът има закачки с държавния глава, но няма как ДПС да бъде въвлечен в това. Няма как ДПС да бъде въвлечен отново като смокинен лист.

Имаше провокатори и симпатизанти на протеста на плажа "Росенец", но Христо Иванов не е докарал протестиращите с бомбичките. Протеста трябва да е пред общината, а не там. Това е престъпление, заяви още той.