Премиерът Бойко Борисов е категоричен, че Делян Пеевски е наредил служебното правителство на Румен Радев.

"Това е консолидация на цялата нация, разделение. Ние в тази криза, повярвайте ми, ще падат правителства, служебно правителство - абсурд. Тогава ще се подмени протестът с нашия протест. На този президент, незрял или как го нарекоха - фигурант, на когото Шиши (Делян Пеевски - б.р.) му уредил кабинета, нямаше протест".

Той се ядоса, че тогава Христо Иванов не излязъл на протест да каже "ама кой Шиши" и как нареди на Радев служебното правителство, а сочи моите министри. "Защо нямаше протест как Шиши нареди зависимостта на Радев от Пеевски, който му уредил кабинета, нямаше въпрос към него от Христо Иванов. Не си ли зададохте този въпрос, върнете се назад и вижте как бил съставен. Това не ви ли интересува, не е ли зависимост?", запита Борисов медиите.

Премиерът Борисов иска Христо Иванов да каже с кого ще управлява държавата, ако има предсрочни парламентарни избори. Днес нямат интерес да пият кафе, да се къпят, анонсира министър-председателят за акциите край Росенец.

Властта удържа мандата с ремонт
Обновена

Властта удържа мандата с ремонт

Коалицията се запазва, вотът на недоверие нямало да мине

Той отчете постиженията на тримата министри, с много добре подбрана тактика в обществото се привързват към Делян Пеевски и ДПС, с любезното съдействие на хора от градската десница. Странно ми е, че единия ден тичат на Росенец и бързо се прибират, а на другия ден тичат на МВР и бързо се прибират. На третия ден тичат на хотел Берлин, пият кафе и си отиват, по мнението на Борисов.

Христо Иванов му писал, че чакал документите на "Лукойл". Аз ще ти ги дам документите на "Лукойл", уважаеми Христо, но като вицепремиер и като министър на правосъдието защо не отиде да ги вземеш, обърна се Борисов задочно към бившия правосъден министър.

Трябва да мобилизираме партиите в коалицията за преодоляване на вота на недоверие. Като видял Борисов мотивите за вота на недоверие, те били изсмукани от пръстите. Да говориш за водната криза в Перник, при положение че за няколко месеца оправихме отделни водопроводи от 70 години непипани от тях, негодува Борисов. Дори кметът на Перник се оказал добър кмет и признал свършената работа на правителството.

Няколко варианта на изход от политическата ситуация обсъдил Борисов с министри
Обновена

Няколко варианта на изход от политическата ситуация обсъдил Борисов с министри

На срещата присъствал и кметът на Варна Иван Портних

Иначе Борисов познава протестиращите лица от площада и не си представя държавата да бъде управлявана от тези хора. Държавата ще катастрофира мигновено, убеден съм, защото те са управлявали и сме ги видели какво могат, сигурен е Борисов.

Според него не е по силата на една държава да приведе страната през това бурно море. Трябва да мислим какво ще правим ноември, декември, януари и февруари. Казвам го с цялата любов към хората и към държавата си. Да не би да е удоволствие да си премиер и да е някаква приятна работа или министър, запита Борисов.

Вчера му се обадил идеологическият против президент Георги Първанов. Навремето, като работили заедно с Борисов, пак не се обичали, но държавният глава го поканвал и обсъждали проблемите.

Борисов не иска да отговаря обаче на президента Радев. Фигурантът, както се изрази премиерът за президента, излязъл и давал оценки на правителството с обидни епитети. "Майка ми е учителка и ме е учила да не отговарям на лошите деца с обидни епитети, защото ставам като тях", заяви Борисов.

Бойко Борисов чува протестиращите и изпълнява социалните им искания

Бойко Борисов чува протестиращите и изпълнява социалните им искания

Борисов види ли кръв на улицата, веднага си тръгва

Когато моите областни ръководители ми поискат действия, аз ги привеждам в изпълнение. Затова съм поискал оставките - не че са лоши, но са сочени само с пръст, каза Борисов.

Той настоя, че на вота на недоверие трябва да се покаже, че управляващата коалиция я има в парламента. И тогава, ако искат и милеят за държавата, да кажат как виждат минаването през медицинската и икономическата криза, настоя Борисов.

Той иска и Христо Иванов да каже, а не да върши черната работа, за да може БСП и ДПС да съборят ГЕРБ и ОП, за да дойдат те на власт. Отивам да върша работа и благодаря, че сте дошли. Лек ден, завърши Борисов.