Водната криза в Перник е правителствена грешка и не е резултат от някакви климатични промени. Така депутатът от БСП Крум Зарков коментира пред БиТиВи решението на социалистите да внесат в първите дни на работа на Народното събрание вот на недоверие срещу правителството в областта на околната среда и водите.

"Ние живеем в страна, в която повече от 50% от водата изтича от стари тръби. Поговорката "вода гази - жаден ходи" не е поговорка, а правителствена политика", нападна Зарков управляващите.

По думите му водната криза в Перник не е бич божи, а резултат на грешно управление на водата. "Това е отговорност на правителството и трябваше да бъдат взети мерки отдавна", подчерта той.

Нено Димов определи БСП като най-големият провал във водния сектор

Нено Димов определи БСП като най-големият провал във водния сектор

С фалшиви новини политика не се прави, а Нинова не е подготвена

Зарков още веднъж повтори, че водната криза в миньорския град е правителствен проблем. Вотът на недоверие има за цел да се набележат провали и да се начертаят начини държавата да излезе от настоящата ситуация. Вотът не недоверие ще бъде внесен още заради цялата неспособност на правителството на "Борисов-3" да решава проблемите в политиката на околната среда и водите.

Крум Зарков определи твърденията на управляващите, че зад водната криза в Перник стои сценарий, като налудничаво. Той изтъкна, че трябва веднъж завинаги да политиците да престанат да правят политика така - с нападки. Въздухът и водата изтичат заради начина на функциониране на държавата, каза още социалистът.

Борисов видя февруарски сценарий за водните кризи

Борисов видя февруарски сценарий за водните кризи

Борисов е наредил да се провери приватизацията на ТЕЦ-а

"Ако тази година МОСВ беше на мястото си и имаше мерки за ограничаване на промишленото водоснабдяване, може би щеще да бъде малко по-друго за хората, но перничани щяха да имат вода", смята червеният депутат.

Той запита, щом предишните правителства не са си свършили работата с пречиствателните станции в Перник, защо сегашното правителство трябва да го прави.

Припомняме, преди дни премиерът Бойко Борисов беше в Перник за да проследи работата по изкопаването на новия водопровод. Там той заяви, че вижда "феруарски сценарий" срещу управлението и благодари на Нинова за добрия тон, който е задала.

По-късно стана ясно, че правителството ще даде още 30 млн. лева за справяне с кризата.

В отговор на обвиненията на Корнелия Нинова пък министърът на околната среда и водите Нено Димов определи именно БСП като най-големият провал във водния сектор.

Пълен хаос и течове отвсякъде в Перник

Пълен хаос и течове отвсякъде в Перник

Кризисният щаб се събира отново, Караниколов обяви радикални действия