Председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски се присъедини към възпоменателен митинг пред паметника-чешма на Тюркян, най-младата жертва на възродителния процес, в кирковското село Могиляне.

На този митинг, който се състоя по повод 39-годишнината от мирните протести срещу насилствената смяна на имената на турците в България и против тоталитарния режим, присъстваха няколко хиляди активисти, ръководството на партията, евродепутати, народни представители и местни жители, съобщиха от Пресцентъра на ДПС.

Делегацията от ДПС се поклони пред паметника-чешма и изрази почит към Тюркян и всички, които са пострадали по време на този исторически период. Делян Пеевски сподели, че братът на Тюркян го попитал дали ще има наказание за случилото се, и че този въпрос е актуален и днес.

Пеевски подчерта необходимостта от наказание за зверствата на тоталитарния режим и посочи, че ДПС се бори за този въпрос. Той заяви, че ДПС е длъжен на хората за всичко, което са направили в страната.

Пеевски обеща да бъде близо до хората и да работи за тях, а не само по време на избори. Той сподели, че в последните 6 месеца са свършени много неща, които са обещавали кметовете, и че ще продължат да работят в интерес на хората и общностите.

"ДПС сме длъжници на вас за всичко, което сте направили в България и трябва максимално да бъдем близо до вас. Искам да кажа, не като политик, а като човек, ДПС трябва да се върне обратно при вас. Почетният председател д-р Ахмед Доган преди една година каза нещо, което много не разбраха - "Върнете връзката с нашите хора. Губиме я някъде в последните 10 години". За което се извинявам и ще направя всичко по силите си да го поправя", заяви Пеевски.

Пеевски отговаря на Радев: България никога повече няма да има властелин

Пеевски отговаря на Радев: България никога повече няма да има властелин

Интересни и некрасиви неща ще видят хората, ако се насочат прожекторите към президентството