Думите на президента Радев показват раздразнението на един главозамаял се властолюбец, на когото е отнето пълновластието. Така председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски тълкува сутрешния коментар на държавния глава Румен Радев, направен пред медиите на летището, преди той да отлети за визита в Албания. Държавният глава потвърди намерението си да сезира Конституционния съд за промените в Основния закон.

Делян Пеевски внимателно слушал изявлението, в което чул обаче потвърждение за това действително колко важно е било да се промени Конституцията и да се гарантира, че "повече няма да има властелин, който да вреди на народа и държавата".

А Румен Радев с едноличното си управление и чрез безконтролните си служебни правителства е довел страната до политическа и икономическа криза, от която евроатлантическото мнозинство в парламента я извадило, както с промените в Основния закон гарантирали, че България ще е парламентарна република в пълния смисъл на това понятие.

Румен Радев: Сглобката изнасилва Конституцията

Румен Радев: Сглобката изнасилва Конституцията

Няма да налага вето на Бюджет 2024

Делян Пеевски атакува и думите на президента Радев за корупция и го призовава "първо да се вгледа в себе си и около себе си", както и да обърне светлината (на прожекторите, бел.ред.) към президентската институция. "Тогава хората ще видят много, много интересни и некрасиви неща", уверен е Пеевски.