Президентът Румен Радев призова управляващите, въпреки че загубиха месеци, поне в оставащите дни до Нова година да ни гарантират пълноценното приемане в Шенген.

Политическото лицемерие има висока цена и тази цена не се плаща от политиците, а от гражданите и от бизнеса. Лидерите на ПП-ДБ се надпреварвали да тръбят, че председателят на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски и лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов са мафия, задкулисие и трябва да бъдат държавни далеч от властта, за да можем да бъдем интегрирани в Европа. Заедно изнасилват Конституцията и заедно щели да ни спасят от корупцията, а миризмата стига до тези, които ни спъват за Шенген, коментира Радев пред журналисти, преди да замине за Албания.

Антон Кутев: Новата Конституция ще се обърне срещу сглобката

Антон Кутев: Новата Конституция ще се обърне срещу сглобката

Има редица причини Радев да сезира Конституционния съд

По думите му управляващите и мнозинството или не осъзнават в какви рискове ни вкарват, или правят промените в Конституцията за определени хора с двойно гражданство.

Трябва да се припомни и това, за което настоявах от редица срещи с институции, граждани, в парламента и моите призиви за комплексни мерки, с които да приобщаване сънародниците ни зад граница, с дистанционно гласуване, със специален избирателен район и нищо от това не се случи, посочи Радев.

Той потвърди намерението си да сезира Конституционния съд за промените в Конституцията.

Радев атакува новата Конституция пред КС

Радев атакува новата Конституция пред КС

Целта на управляващите партии била да запазят влиянието си, като загубят доверие

Румен Радев разглежда и бюджета подробно, като няма намерение да налага вето на Бюджет 2024. Следи обаче дали ще се продават държавни земи.

Държавният глава разкритикува правителството за таксата за руския газ и за това как са се отказали от нея и не са донесли нито една стотинка за бюджета.

"Осъзнаването на нелепата политика на управляващите, която декапитализира "Булгартрансгаз", която не вкара и една стотинка в бюджета, но за сметка на това ни злепостави като ненадежден партньор в Европа, не е в резултат на самоосъзнаване, а на дипломатически скандал и натиск от страна на Унгария", подчерта той.