От парламентарната група на ДПС са внесли в деловодството на Народното събрание искане, с което да изслушат вицепремиера и министър на икономиката Корнелия Нинова. Причината - какво представлява форсмажорът и как той ще помогне на бизнеса. Това обяви депутатът от ДПС Йордан Цонев пред журналисти в Народното събрание.

От ДПС не знаят какво представлява терминът "форсмажор" и иска Нинова, екипът или юристите ѝ да обяснят в парламента. "Това го няма в законодателството и това е целия проблем. Всички мерки, които са насочени, трябва да бъдат много ясни. Всяко едно лекарство има положително действие, но има и отрицателно действие, а същото е и с една мярка", посочи Йордан Цонев.

Цонев е на мнение, че в настоящата ситуация всичко може да създаде проблем и за това от ДПС искат разяснение. От партията на Мустафа Карадайъ биха подкрепили всяка инициатива, която е в полза на бизнеса и хората заради инфлационния шок и ценовите кризи.

Христо Иванов: С форсмажора Нинова създава напрежение

Христо Иванов: С форсмажора Нинова създава напрежение

ПП и ДБ против радикалния форсмажор

"Ако форсмажорът означава блокиране на всички договори в държавата, трябва да се каже какви са последиците за бизнеса и хората от това. Едно такова предложение изисква системно разяснение, за да има ясна позиция и да знаем дали бихме могли да го подкрепим или не", подчерта Цонев.

Той уточни, че днес надали Нинова щяла да дойде в парламента, за да обясни за форсмажора.