Депутатът Александър Дунчев и бивш директор на Агенцията по горите, поиска от министъра на земеделието и горите Иван Иванов справка, за защитаване на вековните гори в България. Миналата седмица имаше скандал, в който в телевизионно студио Дунчев обвини, че кадри на БСП са назначени в горските стопанства. Министър Иванов, назначен от квотата на БСП, изчете с тих глас дълга справка по въпроса, зададен на парламентарен контрол. След отговора, Дунчев коментира, че според зелената сделка 10% от територията на Европа трябва да са със строга защита, в България е най-концентрирано с вековни гори и пасища.

Горите и метлите на кадри и днес разбуниха депутати в коалицията

Горите и метлите на кадри и днес разбуниха депутати в коалицията

Разбира се, БСП не останаха безмълвни

"От отговора ви нищо не разбрах какво ще прави министерството, колегите да подготвят един абзац, а не пет страници", поиска той и попита дали в МЗХГ ще се ограничи дърводобивът и ще се продължи процесът на картиране, за да се освободи после за дърводобив. Иван Иванов отговори, че е подготвял справката със служители, които следвали политиката на Дунчев в Агенцията по горите. Министърът гарантира, че всичко, свързано с картирането на горите, ще продължи и ще се направи широко обществено обсъждане с еколози, депутати други професионалисти.

В разговора между двамата се намеси и Драгомир Стойнев от БСП, който обяви, че ПГ не позволява местенето на един депутат от една група в друга, макар НПО да работи добре и поиска "някой дa обясни дали няма разследване за конфликт на интереси".

Земеделският министър чува лични амбиции в нападките на депутата от ПП

Земеделският министър чува лични амбиции в нападките на депутата от ПП

Очакват се бележките на МС по законопроекта за изваждането на ИАГ от Министерство на земеделието, за да влезе в парламента