Александър Дунчев от "Продължаваме промяната" и негови колеги депутати се готвят в най-скоро време да осветлят схеми за злоупотреби в земеделието. Това каза народният представител от управляващата партия пред журналисти в кулоарите на Народното събрание.

Припомняме, че Дунчев внесе известни съмнения за неразбирателства в коалицията, като в интервю за bTV заяви, че много от новите директори на горските стопанства са назначени по партийна линия и не разполагат с експертиза, като прикриват схеми с незаконен добив на дървесина. По този начин той директно намеси името на министъра на земеделието Иван Иванов, представител на БСП.

Александър Дунчев: Десетки политически назначения в системата на горите

Александър Дунчев: Десетки политически назначения в системата на горите

Връщат поръчкови директори на много от местата

"Не създавам напрежение в коалицията, а просто променяме правилата. 30 години всичко се потулва под масата с политически уговорки. Искаме всеки министър да управлява така, че дадените му ресурси да не са само на една партия, а да са на цялата държава. Никой не знае имената на директорите, сменени през последната една година", коментира вчерашните си думи депутатът от ПП и изтъкна: "Да криеш имената на тези промени през последната година е отказ да имаш публичност и прозрачност, което е основен принцип на коалицията."

И посочи - за казусa е информиран премиерът Кирил Петков, който е изказал добра воля и решителност за разрешаването му. 

Станислав Балабанов: БСП да кажат има ли напрежение в коалицията

Станислав Балабанов: БСП да кажат има ли напрежение в коалицията

Оотказа да коментира дали земеделският министър Иван Иванов трябва да бъде сменен

Дунчев не назова обаче конкретни примери за партийни назначения. Добави обаче: "Имаме конкретни данни, които ще публикуваме скоро с помощта на ваши колеги журналисти, които показват как се облагодетелстват фирми за сметка на честните бизнеси с помощта на директори."

За съжаление няма прогрес по изпълнението на коалиционното споразумение с сектор "Земеделие", озадачено подчерта още той. И в конкретика - за момента е "зациклила" идеята за изваждане на Агенцията по горите от земеделското ведомство и прехвърлянето й на пряко подчинение на Министерски съвет.