Два акта за други нарушения на противоепидемичните мерки са съставени на заведението в курорта Пампорово, пред което имаше масово сбиване през почивните дни. Това съобщиха от Регионалната здравна инспекция в Смолян, съобщи БНР.

Оттам правят проверка на инцидента със сбиването и ако се докаже, че заведението е работило след края на позволеното работно време, случаят ще бъде предаден на прокуратурата.

На 15 февруари, мъж пострада при масов бой между две компании в Пампорово. Сбиването е станало след полунощ, когато заведението би трябвало да е затворено, каквато е заповедта на здравния министър.

Един пострадал след масов бой в ресторант в Пампорово

Един пострадал след масов бой в ресторант в Пампорово

Инцидентът е станал след полунощ

При сбиването 27-годишният мъж от Сопот получил телесна повреда - счупване на две кости в областта на глезена на десния крак. Случаят е от събота, 13 февруари.

Същият ден пък бе арестуван и управителя на нощен клуб в Разград заради нелегален купон.

А на 15 януари полицията в Пловдив прекрати частно парти в ресторант, на което са присъствали близо 50 души. Това не е първото нарушение на заведение в Пловдив. През ноември месец, по време на пика на епидемията у нас, отново в Пловдив имаше случаи на организиране на частни партита заведения. Един от случаите беше на установена забава на 2 ноември в клуб "Сохо" по повод рождения ден на Кирил Търев от групата на ЗС "Александър Стамболийски". В партито участваха и управителят на "Напоителни системи" - Пловдив Петко Димов и зам.-кметът на Община Пловдив по транспорт Тодор Чонов, който е и бивш дългогодишен полицейски служител.

Днес бе съобщено, че униформените разследват сигнал за нерегламентиран купон с полицаи в Благоевград.

Проверяват сигнал за нерегламентиран купон с полицаи край Сандански

Проверяват сигнал за нерегламентиран купон с полицаи край Сандански

Кадри от събирането са били разпространени в социалните мрежи

Припомняме, че именно останалите затворени заведения заради започващата трета вълна на заразата у нас, а и в Европа, предизвика най-сериозното противопоставяне. Представители на заведенията в страната излязоха и на протест пред Министерски съвет, като преди това се заканиха да отворят протестно на 1 февруари. От тогава обаче зачестиха случаите на заловени от инспекторите частни партита и незаконно работещи заведения, въпреки забраните. Реални резултатите от глоби и мерки на властите засега няма.