Полицейското присъствие в град Мъглиж остава засилено, съобщава БНР.

Вчера в града бяха нападнати петима полицаи от жители на махала в града при опит да извършат проверка на участници в незаконни кушии.

Цигани с брадви и мотики нападнаха полицията в Гълъбово
Обновена

Цигани с брадви и мотики нападнаха полицията в Гълъбово

Жандармерия е обградила града

На извънреден брифинг старши комисар Георги Хаджиев, директор на ОД на МВР-Стара Загора, съобщи, цитиран от bTV, че двама души са задържани и един се издирва след сблъсъците между цигани и полицаи в Мъглиж.

Снимка 386207

Източник: БГНЕС

Задържан и ранени при полицейска операция в Мъглиж

Задържан и ранени при полицейска операция в Мъглиж

Целта е била задържане на лица, които по-рано през деня са оказали съпротива

Ситуацията в града тази сутрин е спокойна. Въпреки това около 100 полицаи и служители на жандармерията продължават да поддържат реда след сблъсъците в циганската махала.

Снимка 386212

Източник: БГНЕС

Полицаите са пострадали при опит да задържат лице, което е упражнило агресия срещу един от служителите на реда. Операцията е по нареждане на министъра на вътрешните работи Младен Маринов. При опита за задържане полицаите са замеряни с камъни от около стотина жители на квартала.

Вчера в града беше организирана нелегална гонка с двуколки между роми. Заради нерегламентираното състезание е задържан 16-годишен младеж, отбелязва БНТ.

При нападението са нанесени щети и върху патрулните коли. За да се защитят, полицаите са стреляли във въздуха. Пострадалите служители на МВР са с повърхностни наранявания и няма опасност за живота им.

Снимка 386211

Източник: БГНЕС

"Аз го призовавам, след като беше така смел да посегне на колега, сега да бъде така смел да се яви пред правораздавателните органи и да понесе своята отговорност. В момента обстановката в Мъглиж е спокойна. Има засилено полицейско присъствие на входа и на изхода на града, изградени са КПП-та и се проверяват преминаващите", заяви Хаджиев.

Той поясни, че са нанесени материални щети върху полицейската техника, а заради добрата си екипировка униформените са с повърхностни наранявания.

Снимка 386209

Източник: БГНЕС