Две години затвор с четиригодишен изпитателен срок за хакер, въртял схеми с финансови операции в гр. Благоевград. Той трябва да изплати и глоба в размер на 10 000 лева. Това се е случило, след като подсъдимият се признал за виновен и сключил споразумение с прокуратурата.

Подсъдимият няколкократно получавал и държал парични суми, придобити чрез умишлено престъпление в чужбина. За целта в банков клон в Чехия, от името на дружество "Е.Л." със седалище в Сейшели, са били открити банкови сметки в евро и щатски долари. В.В., като единствено лице с право на разпореждане, извършил финансови операции - нареждане на парични преводи. Той получил сумата от 33 750 евро от сметка в Египет, наредена от "F.G.", за която знаел, че е придобита чрез компютърна измама. На същия ден подсъдимият прехвърлил част от парите в размер на 25 984 евро на сметката на получателя "D.z.i.", а останалите 7 700 евро - на "Е.Л.".

Няколко дни по-късно подсъдимият получил 2 869,93 щатски долара от фирма "V.L." в Колумбия. За тези средства той също знаел, че са придобити по престъпен начин. Почти целият размер на тази сума бил преведен от него по сметката на "Е.Л.". Оторизациите били извършени посредством SMS от мобилния телефон на В.В., докато се намирал в гр. Благоевград и гр. Якоруда.