Две съмнителни проби от народни представители днес ще бъдат доуточнявани. Общо във Военномедицинска академия са подадени 92 проби от депутати. В другата болница - "Софиямед", където тестват други 92 проби на народни представители, резултатите са отрицателни.

Припомняме, изследването на всички депутати и цялата администрация на парламента се наложи, след като депутатът от ДПС д-р Хасан Адемов се оказа с коронавирус.

Днес предстои да бъде изследван персоналът, работещ в Народното събрание - стенографи, квестори, парламентарни секретари, охрана, шофьори. По информация на щаба има депутати, които са изследвани във Варна и в Стара Загора. Изследват се всички подадени проби по списък, предоставен от председателя на парламента Цвета Караянчева. Тя ще съобщи и крайните резултати, поясни Венцислав Мутафчийски.

Депутатът Хасан Адемов е с положителен тест за коронавирус

Депутатът Хасан Адемов е с положителен тест за коронавирус

Той е първият политик заразен от COVID-19 в България

Припомняме, че Народното събрание спря заседанията си миналата седмица заради опасността от разпространение на коронавирус. Тази седмица трябваше да се събере, за да се гласува предложената актуализация на бюджета, а от вчера стои и предложението на правителството за удължаване с още един месец на извънредното положение

До края на деня вчера са тествани около 200 от хилядата полицаи, като тестовете до момента са негативни. Отрицателни са и тестовете на близо 400 военнослужещи.