Депутатът от ДПС и бивш министър на социалната политика Хасан Адемов е с положителна проба за коронавирус. Това обяви на специален брифинг председателя на Народното събрание Цвета Караянчева.

"Имаме народен представител с установен положителен тест за коронавирус. Това е д-р Хасан Адемов от ДПС", съобщи Караянчева, като подчерта, че има изричното съгласие на Адемов да съобщи името му. Повече подробности за здравословното състояние на депутата няма да бъдат съобщени.

Цвета Караянчева се е свързала веднага с Националния оперативен щаб по случая, откъдето са ѝ препоръчали всички депутати да минат тест за вируса преди да се проведе ново заседение на Народното събрание.

Това ще стане още в сряда в две болнични заведения, където от сутринта ще се правят тестове на народни представители. В четвъртък ще се тества цялата администрация на Народното събрание, която е имала контакт с д-р Адемов, както и квесторите в пленарна зала.

Заседанието на бюджетната комисия, предвидено за сряда за обсъждане на предложената актуализация на бюджета за 2020 г. се отменя, като на председателски съвет ще се реши за кога ще се отложи то, обяви още председателят на Народното събрание.

Марешки и Таскова се пакетираха в пленарна зала

Марешки и Таскова се пакетираха в пленарна зала

Само в "Столипиново" и в Народното събрание не се спазвали препоръките

Припомняме, че вчера Цвета Караянчева свика извънредно заседание на парламента за обсъждане на актуализацията в четвъртък, а в сряда трябваше да се проведе заседание на бюджетната комисия. Актуализацията на бюджета бе предложена от правителството след заседание в понеделник късно вечерта, а миналата седмица Народното събрание спря работа заради опасността от разпространение на коронавирус и гласуваното преди три седмици извънредно положение

Марешки пита има ли депутат с коронавирус

Марешки пита има ли депутат с коронавирус

Очаква отговор от Мутафчийски на днешния брифинг