Нов супер герой ЕкоМен ще даде началото на кампанията "Не изхвърляйте опасните отпадъци - те са вредни." Събитието ще стартира в неделя в Южния парк в София и ще протече под формата на фестивал за малки и пораснали деца.

Партньори на събитието са Столична община, Министерство на околната среда и водите, Българската асоциация по рециклиране и международния летен детски лагер LuckyKids.

Обучителните игри, състезания и викторини ще бъдат придружени от много музикални и танцови изпълнения. Присъстващите ще могат да видят и различни практични демонстрации.

Полезната информация ще бъде поднесена по много достъпен и атрактивен за децата начин - чрез специално създадения нов супер герой ЕкоМен.
Всички участници в празника ще получат обучителни книжки-комикси с негово участие.

Събитието ще сложи началото на конкурс, в който децата ще могат да изпращат своите идеи за продължение на историята на супер героя ЕкоМен. Конкурсът ще продължи до 24 юни, а адресът на който участниците ще могат да изпращат своите истории е ecoman@nordrecycling.eu.

Участниците ще бъдат разделени на 3 възрастови групи. Всеки победител в съответната група, написал най-добрата и поучителна история, ще спечели голямата награда - страхотен уикенд за него и неговите родители в Апартхотел „Лъки Банско".

„Кампанията „Не изхвърляйте опасните отпадъци - те са вредни" е ориентирана към децата и цели у тях да се създаде отговорно отношение към съхранението и изхвърлянето на опасните и вредни отпадъци.

Стремежът е у децата да бъде изградено разбирането, че вредните отпадъци трябва да се събират разделно, да се предават в специализирани пунктове и да се рециклират.