Редица нередности са установени по АМ "Струма", в участъка на тежката катастрофа на македонски автобус с 46 жертви, съобщава bTV.

Това е установила последната експертиза, представена пред съда днес.

За да чуят резултатите от нея, в съдебната зала дойдоха и част от роднините на загиналите.

Заключението от експертиза, изготвена след повторен оглед на мястото на инцидента, е, че има нарушения, свързани с мантинелата, маркировката и пътните знаци.

"Липса на релефна маркировка, светлоотразители, порци по мантинелата. Има проблем и с пътните знаци. Като цяло това е участък убиец. Казвам го най-отговорно", подчерта Николай Димитров, адвокат на част от роднините на загиналите.

Пътни експерти откриха редица грешки в обновения участък на АМ "Струма"

Пътни експерти откриха редица грешки в обновения участък на АМ "Струма"

Лющеща се маркировка и некачествено поставени мантинели и пътни знаци са сред проблемите

В съдебната зала в Районния съд в Перник присъстваха и адвокати на Агенция "Пътна инфраструктура". Те отказаха да коментират резултатите от експертизата, но посочиха, че тя е част от частно производство за обезпечаване на доказателствата.

Светлин Начков, юрисконсулт в АПИ, обясни, че въпросите за виновността и невиновността ще бъдат разглеждани в отделно производство.

Съдът прие експертизата.

Адвокатите на част от близките на жертвите заявяват, че ще искат солидарно осъждане на Пътната агенция и представителя на македонския застраховател в България.

Трагедията на "Струма" - мокър път, заспиване на шофьора, авария

Трагедията на "Струма" - мокър път, заспиване на шофьора, авария

45 загинаха в изгорелия автобус, 7 се лекуват в "Пирогов"