От EVN също реагират на действията на ДКЕВР, коментирайки, че въпросният документ (докладът, б.р.) съдържа редица констатации и заключения, за които не е ясно как са формирани.

И EVN заявява - както и ЧЕЗ, че все още очаква да получи пълния текст на регулаторния доклад, на който е базирано въпросното резюме, публикувано на сайта на ДКЕВР.

В тази връзка, се казва в изявлението на елразпределителя, без да сме запознати със съдържанието на регулаторния доклад, към настоящия момент ЕVN Bulgaria не би могла да вземе отношение и да коментира изложените в резюмето констатации.

Без наличието на доклада, публикуваното резюме създава предпоставки за спекулации и интерпретации, от които EVN Bulgaria не желае да бъде част, подчертават от компанията.

Припомняме, по-рано днес от ЧЕЗ за пореден път упрекнаха ДКЕВР, че все още докладът не им е предоставен по надлежния ред.

Стана ясно, че електроразпределителните дружества може да се разминат само с глоби, въпреки установените многобройни нарушения в ЧЕЗ, Е.ОN EVN, свързани най-вече с техните лицензи.