Много от партиите заявиха подкрепа, тя е широка. ГЕРБ има основания да се бори срещу Радев, той постави неудобни за олигархията - ГЕРБ и ДПС, въпроси. Борисов използва стратегията на огледалото - "гледаш огледалото, възмущаваш се от това, което сам си направил и го приписваш на друг, това е, което прави Борисов". Това каза в ефира на БНТ евродепутатът от левицата и бивш началник на кабинета на президента Радев - Иво Христов.

Според него, ако президентът беше назначен от Москва - "щеше ли да опонира на Путин". По думите му ако беше американски човек - щеше ли да възрази срещу неизгодната за България сделка за закупуване на изтребители. Със способността да казва "не" Румен Радев се движи в тесния коридор между Великите сили, това е много сложен пилотаж, добави Иво Христов. По думите му Радев се старае да отстоява националния интерес и го прави. Той изрази категоричност, че "Продължаваме промяната" не е продукт на Румен Радев.

"Продължаваме промяната" готови да работят и с ГЕРБ и ДПС, но при пет условия

"Продължаваме промяната" готови да работят и с ГЕРБ и ДПС, но при пет условия

Петков и Василев категорично подкрепят Румен Радев

Според него следващият парламент няма бъде лесен и много обещаващ.

"При "Има такъв народ" разочарованието е видимо и ще се пренесе в урните. Хората гласуваха за екранния образ на бунтаря, а получиха една объркана парламентарна група без ясни авторитети, която не успя да формира на два пъти правителство, не успя да влезе в диалог с останалите партии, логично е да има разочарование, смята той.

Коалицията трябва да бъде широка, управление на ГЕРБ-СДС е нецелесъобразно, това би върнало България една година назад. Надявам се следващият парламент да бъде около "партиите на промяната", заключи Христов.

анкета

Какво очаквате от служебно правителство №2?

Виж резултати

Да организира честни избори 19.6%

Да спре повишаването на цените 9.7%

Да продължи разследванията 18.6%

Да стигнем американците 4.7%

Нищо не очаквам, готвя се за Виденова зима 47.4%