Всяка партия, включително ГЕРБ и ДПС, могат да сключат предизборно споразумение с новата партия "Продължаваме промяната", което да гарантира след изборите работещ парламент и сигурно правителство, ако приемат 5 условия. Това обявиха в Стара Загора бившите служебни министри Кирил Петков и Асен Василев, съобщават от "24 часа".

Условията са да не се увеличават данъците, а да се събират изцяло, да бъдат спрени всички течове в държавата, за да могат работниците и фирмите да получават парите си и да плащат данъците си, образованието да работи добре, хората да могат да се лекуват качествено в страната, без да доплащат, както и да бъде извършена промяна в закона за съдебната власт.

Според Петков и Василев засега най-близо до тези критерии отдясно били "Демократична България", а от левия политически спектър - ИБГНИ.

Петков оглавява листата на "Продължаваме промяната" в Пловдив, Василев - в Хасково

Петков оглавява листата на "Продължаваме промяната" в Пловдив, Василев - в Хасково

Готови са за коалиция с ДБ и ИБГНИ

Те бяха категорични, че прокуратурата не работи. Четири месеца подаваме папки в прокуратурата и все едно, че ги пускаме в празна пощенска кутия, обясни Петков.

Двамата заявиха и че категорично подкрепят президента Румен Радев. Според тях с досегашните си действия държавният глава е по-скоро обединител на почтените, а не разединител на нацията, както твърдят ГЕРБ и ДПС.

Запитани как с дясна политика се постигат леви цели, Петков и Василев обясниха, че дясна политика означава да не се вдигат данъците, а да се събират, държавната намеса и регулация на бизнеса да бъде възможно най-малка, като същевременно образованието и здравеопазването работят добре, а пенсионерите не живеят под прага на бедността.

Кирил Петков: Мнозинството на почтеността няма да стане с политически конструкции

Кирил Петков: Мнозинството на почтеността няма да стане с политически конструкции

Иначе се зарадвал много на заявките на Манолова и Иванов

Петков бе категоричен, че няма намерение да ходи до канадското посолство в Букурещ, за да получи документ, че не е гражданин на тази страна.

"Не искам това кой да участва в управлението на България, да зависи от административен акт на чужда държава. Аз съм направил своето волеизлияние да се откажа от канадското си гражданство навреме и съм върнал канадския си паспорт", подчерта той и допълни, че чака Конституционният съд да потвърди, че е прав.