Няма никакво съмнение, че датата на отказа ми от канадско гражданство е 21 април тази година. Това заяви министърът на икономиката Кирил Петков по време на посещение в бившата военна авиобаза в Равнец, за която има проект да стане второ летище на Бургас, съобщава bTV.

Той обясни, че тогава е бил първият момент, когато е имало вероятност да бъде поканен като министър.

Имам абсолютната документация, че тази апликация е изпратена на 21 април, както имам и имейли, потвърждаващи това от канадските власти, изтъкна Петков.

Припомняме, заради спора около гражданството му от ГЕРБ сезираха Конституционния съд и той образува дело по казуса.

Кирил Петков вече не е гражданин на Канада

Кирил Петков вече не е гражданин на Канада

Икономическият министър е получил потвърждение за това от канадските власти

Петков обяви, че ще се съобрази с решението на КС, но разчита, че датата на отказа му от канадско гражданство ще се приеме като безспорна. Преди дни той обяви, че вече има документи от Канада, който е изпратен канадското посолство в Румъния. По негови думи обачче още не е имал време да ги вземе, защото било много по-целево да прави това, което прави в момента, отколкото да се занимава с тази тема.

Относно посещението си в бившата военна авиобаза в Равнец той подчерта, че Министерството на икономиката и президентът работят в едни и същи рамки, дори самият президент казал, че това е страхотна възможност за Бургас.