"Демократична България" ще предложи на политическия проект "Промяната продължава", воден от Кирил Петков и Асен Василев, сформиране на предизборна коалиция. Това заяви съпредседателят на ДБ Христо Иванов в пред bTV.

"Трябва да имаме много сериозен разговор с "Продължаваме промяната", за да обсъдим общо явяване на изборите като коалиция." - коментира той.

По думите му, трябва да се мисли за сформиране на общи листи за изборите на 14 ноември, за да се привлекат повече избиратели и коалицията да получи мандат за съставяне на правителство.

Радан Кънев вярва, че ДБ и "Продължаваме промяната" могат да бъдат първи

Радан Кънев вярва, че ДБ и "Продължаваме промяната" могат да бъдат първи

Не е възможна коалиция ГЕРБ/ДБ/ПП

"Колкото по-рано можем да покажем способност да събираме идеи, хора и енергия, въпреки различията ни, толкова повече имаме шанс този субект да поиска мандат, да поиска първото място, да поиска доверието на обществото." - посочи Иванов.

"Коалицията изглежда като сериозен сценарий, при който, без да се разпилеем, не просто да правим аритметичен сбор, а да потърсим синергичен ефект", каза още той.

Кирил Петков и Асен Василев обаче заявиха, че имат намерение те да определят листите за предстоящия вот на 14 ноември в рамките на коалицията, с която ще се явят на изборите, и не искат те да са запълнени с партийни фигури.

Леви, десни, Коалиция на почтените към 121 депутата на промяната в следващо НС вижда Кирил Петков

Леви, десни, Коалиция на почтените към 121 депутата на промяната в следващо НС вижда Кирил Петков

Той е категоричен, че искат да управляват и преговарят с 6-7 партии

От друга страна, Петков и Василев вече обявиха, че Румен Радев е техният кандидат за президент, докато в Демократична България има сериозна съпротива срещу евентуална подкрепа за него.

"Тук е моментът да покажем, че можем да намираме решения, а не да трупаме сложностите", посочи Иванов.

"Никой не може да бъде монополист на идеята за промяна. Винаги има място за още играчи. Въпросът е как структурираме помежду си съотношенията, че да гарантираме, че промяната ще се случи, а няма да бъдем вкарани така в ситуация, в която губим тази енергия вътрешно." - каза още той.

ВОЛТ пред подписване на споразумение с „Продължаваме промяната“

ВОЛТ пред подписване на споразумение с „Продължаваме промяната“

Настимир Ананиев: Ще предложим кандидати за листите