"Демократична България" и "Продължаваме промяната" е възможно да се преборят за първото място. Този шанс не трябва да бъде изпускан, това е рядък исторически шанс и е за първи път от 1997 г. Мнението е на евродепутатът Радан Кънев, изказано пред Нова телевизия.

Партньорството е задължителен вариант именно, за да не бъде изпускан този шанс. Радан Кънев каза, че според него има възможност за такова партньорство и перспектива да се водят разговори за това, естествено това трябва да стане на базата на диалог и задълбочени разговори. Положителната основа вече е дадена - примерът и на ДБ, и на двамата служебни министри, че може да се говори възпитано, конструктивно и без обиди.

По въпроса за заявката на Петков и Василев, че с десни политики могат да се изпълняват леви цели, Кънев заяви: "И десни, и леви хора искат промяна, възможен е диалог". Той обаче постави като разграничение хората в левия център и социалистическата партия.

Манолова предлага коалиция на ДБ и проекта на Кирил Петков и Асен Василев

Манолова предлага коалиция на ДБ и проекта на Кирил Петков и Асен Василев

И с това "обединение на промяната" да управляват държавата

"БСП дали е лява партия е въпрос, на който трябва да отговаря самата БСП. Тя изглежда като една партия от миналото и проповядва откровено националистически възгледи. Това са противоречия, които самата БСП трябва да разрешава."

ГЕРБ/ДБ/ПП - такава коалиция Радан Кънев не вижда като възможна. Няма очаквания на самото българско общество ГЕРБ изобщо да бъде във властта, това се доказва на поредица от избори, обясни Радан Кънев.

Изборът през септември: ГЕРБ първи, ИТН падат до четвърта сила

Изборът през септември: ГЕРБ първи, ИТН падат до четвърта сила

Личният рейтинг на Борисов пада до 15.1%, а Кирил Петков е с 33.8% в изследването на Галъп