Пред подписване на споразумение сме с "Продължаваме промяната". Това каза Настимир Ананиев от партия "Волт", съобщи БНТ.

Той заяви, че очаква до края на деня да бъде подписано споразумение с Кирил Петков и Асен Василев.

Ще предложим кандидати за листите, за да бъде преценено дали отговарят на четирите критерия на "Продължаваме промяната", обясни Ананиев.

Пеканов не е водил разговори с Петков и Василев за политическия им проект

Пеканов не е водил разговори с Петков и Василев за политическия им проект

Вицепремиерът чака програмата им, за да реши дали се вписва в същия профил

По закон трябва поне още една партия за формирането на коалиция! Поставихме условие единствено да не участват ГЕРБ и ДПС, допълни Ананиев.

Припомняме, че досегашните служебни министри Кирил Петков и Асен Василев вчера представиха своя политически проект- "Продължаваме промяната".

Кой е Настимир Ананиев?

Ананиев влиза в политиката през 2014 като депутат от листите на Реформаторския блок. В 43-то Народно събрание е председател на Комисията по транспорт, информационни технологии и съобщенията.

Ананиев е първият българин, който оглавява Политическия комитет на Централноевропейската инициатива, където членуват 18 държави от Европа и основава ПП Волт, като член от мрежата на паневропейското движение. Основа я преди изборите за български представители в ЕП през 2019 г.

На предходните избори Настимир Ананиев подкрепяше инициативи преди всичко на "Изправи се! Ние идваме", както и преди това на "Изправи се! Мутри вън", но ПП Волт не стана официално член на коалицията.

Преди седмица Настимир Ананиев обяви обаче, че напуска мрежата "Изправи се.БГ", макар и Мая Манолова да отрече, той да е бил член.